Het financiële centrum van de wereld

Reuters / 360  |  4 June 2019 - 20:00 4 Jun - 20:00

Met dank aan de Brexit is Londen nu ingehaald door New York als ‘s werelds meest vooraanstaande financiële centrum, aldus consultancybedrijf Duff & Phelps.

Het bedrijf vroeg 180 leidinggevenden op het gebied van vermogensbeheer, private equity, hedgefondsen, bankieren en bemiddeling waar ze denken dat het beste financiële centrum zich momenteel bevindt. Iets meer dan de helft noemde New York; een stijging van 10% ten opzichte van 2018, terwijl 36% Londen als de leider ziet, 17% minder dan vorig jaar.
Meer dan 60% van de reacties was afkomstig uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en de rest voornamelijk uit Hongkong, Ierland, Singapore en Luxemburg.

‘Vorig jaar wierp de Brexit een schaduw van onzekerheid over de economie van het Verenigd Koninkrijk; dat is nu geëscaleerd tot een complete crisis’, aldus Duff & Phelps. Britse ministers beweerden vorige week nog dat de Britse financiële sector sterker uit de Brexit zou komen.

(Reuters, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie