In Vietnam betaal je met goudstaven

Bangkok Post / 360  |  5 June 2019 - 20:00 5 Jun - 20:00

Vietnam kent een van ‘s werelds snelst groeiende economieën, maar als het gaat om aan te sluiten bij de wereldwijde trend van digitaal betalen moet het land nog veel veranderen.

Overal, ook in hoofdstad Hanoi, is het gebruikelijk om betalingen te doen met goudstaven en zakken contant geld, ook als het gaat om grote aankopen als auto’s of huizen.
Premier Nguyen Xuan Phuc probeert met allerlei maatregelen zijn burgers te verleiden tot digitaal bankieren. Tegelijk hoopt hij de hoeveelheid dollars in zijn land te verminderen en de dong, de nationale munt, te versterken. De overheid is bezorgd over de productiekosten van bankbiljetten en onderkent het belang van transparantere betaalmethodes om problemen als belastingontduiking en witwassen te bestrijden, praktijken die toenemen in de almaar groeiende economie. Vooralsnog heeft slechts 31% van de Vietnamese volwassenen een bankrekening en wordt meer dan 95% van de betalingen gedaan met contant geld en goud, zo blijkt uit onderzoek van de regering.

(Bangkok Post, Bangkok)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie