Zware tijden voor Evening Standard

The Guardian / 360  |  7 July 2019 - 20:00 7 Jul - 20:00

De Evening Standard uit Londen, sinds 2009 voor twee derde eigendom van Evgeny Lebedev, zoon van de Russische voormalig KGB-agent en oligarch Alexander Lebedev, heeft het moeilijk.

Vorig jaar maakte de krant, met een oplage van ruim 800.000 de vierde grootste krant van Groot-Brittannië, een verlies van bijna £12 mln (ca. €13,4 mln) en het jaar daarvoor van ruim £11 mln. Vorige maand nog werden medewerkers ontslagen vanwege een kostenbesparende samenvoeging van print- en online-activiteiten.

Britse kranten worstelen met afnemende aantallen abonnees en met adverteerders die overstappen van traditioneel drukwerk naar de digitale wereld, waar Google en Facebook het leeuwendeel van de advertentieuitgaven incasseren. Brexit heeft de situatie verergerd omdat veel adverteerders hun budgetten verkleinen of beëindigen vanwege onzekerheid over de gevolgen van een vertrek uit de EU. 2016, het jaar van het Brexit-referendum, was het laatste jaar waarin Evening Standard nog een winst van £517.000 boekte.

(The Guardian, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto door Oxyman – Own work, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2113139