Shanghai gaat afval scheiden

China Briefing / 360  | 10 July 2019 - 20:0010 Jul - 20:00

Burgers en bedrijven in Shanghai zijn met ingang van 1 juli verplicht hun afval te scheiden en het gebruik van wegwerpartikelen in de horeca en e-commerce aan banden te leggen. Voor overtreding van de nieuwe regels kunnen inwoners een boete krijgen van $30; de boete voor bedrijven kan oplopen tot $7200.

Burgemeester Ying Yong kondigde ook de aanleg van tien nieuwe recyclingcentra aan, die eind dit jaar klaar moeten zijn. Uitgaande van het principe ‘de vervuiler betaalt’ wordt gaandeweg een systeem van afvalheffingen ingevoerd.

Met deze maatregelen hopen de autoriteiten leefbaarheid en milieu in de stad en omgeving te verbeteren. Shanghai telt meer dan 24 miljoen inwoners die ongeveer 26.000 ton afval per dag produceren.

Als de nieuwe maatregelen succes hebben in Shanghai, zal soortgelijke regelgeving in andere steden in China worden ingevoerd. Dit alles om de Chinese doelstelling ‘35% recycling in 46 steden in 2020’ te halen.

(China Briefing, Shanghai)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie