Niet voor iedereen pensioen in VS

Idaho Statesman / 360  | 21 July 2019 - 20:0021 Jul - 20:00

Bijna een kwart van de Amerikanen zegt niet van plan te zijn ooit met pensioen te gaan, zo blijkt uit een Amerikaanse peiling.

Volgens het onderzoek verwacht 23% van de werknemers, waaronder bijna 2 op de 10 50-plussers, niet te zullen stoppen met werken. Ongeveer een kwart van de Amerikanen zegt dat ze na hun 65e zeker zullen blijven werken.

Gegevens van de Amerikaanse overheid lijken de resultaten van de peiling te bevestigen: in juni was ongeveer 1 op de 5 mensen van 65 jaar en ouder nog aan het werk of op zoek naar een baan. Voor velen speelt geld de belangrijkste rol bij het besluit om te blijven werken: ze hebben te weinig geld kunnen sparen om zichzelf te kunnen onderhouden na hun pensioen.

Volgens experts zijn het doorgaans ziekte, letsel, ontslag of zorgtaken die ervoor zorgen dat oudere werknemers hun baan eerder moeten verlaten dan ze zouden willen.

(Idaho Statesman, Boise)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie