Thomas Cook wordt Chinees

Die Presse / 360  | 26 July 2019 - 20:0026 Jul - 20:00

Opgericht in 1841 is de Britse touroperator Thomas Cook het oudste reisbureau ter wereld. Het bedrijf kwakkelt al geruime tijd, maar als nieuwe plannen gunstig uitpakken, haalt Thomas Cook dit jaar zijn 178ste verjaardag.

Gesprekken over een investering van zo’n €830 mln door de Chinese Fosun Tourism Group uit Hongkong en banken van schuldeisers zijn in een vergevorderd stadium. Fosun heeft sinds vier jaar al een belang van 18% in Thomas Cook en is daarmee de grootste aandeelhouder.

Thomas Cook noteerde in de eerste helft van dit jaar een verlies van £1,5 mrd, grotendeels als gevolg van afschrijvingen van £1,1 mrd op dochterbedrijf MyTravel. De zomerboekingen lopen ook traag. Reisboekingen liggen 9% lager dan vorig jaar en de vluchtboekingen 3%. Het bedrijfsresultaat zal daarom in de tweede helft van dit jaar slechter uitvallen dan in de eerste helft. Vorig jaar reisden 11 miljoen klanten met Thomas Cook.

(Die Presse, Wenen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie