Zelfparkerende auto's

The Verge / 360  |  7 August 2019 - 20:00 7 Aug - 20:00

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, en toeleverancier Bosch zijn in de parkeergarage van het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart begonnen met het testen van een autonoom parkeersysteem.

Via een app wordt de auto naar zijn parkeerplaats gestuurd of teruggeroepen en daar komt, behalve voor het bedienen van de app, geen mens meer aan te pas. Een intelligent systeem van sensoren in de garage regelt de parkeerlogistiek en observeert en begeleidt de auto’s terwijl ze zichzelf parkeren. Sensoren en camera’s in de auto letten op overstekende voetgangers of andere obstakels. In de testfase wordt onder meer geëxperimenteerd met verlichting op de zelfparkerende auto’s: turquoise lichten moeten aan voorbijgangers en andere weggebruikers duidelijk maken dat de auto zich in de automatische rijmodus bevindt.

Ongevallen die gebeuren tijdens het parkeren vinden weliswaar plaats bij lagere snelheden en zorgen daardoor voor minder gewonden of doden, maar aangezien er doorgaans veel kosten mee gemoeid zijn, kijken verzekeringsmaatschappijen met extra interesse naar het testprogramma.

(The Verge, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie