Zara wordt duurzaam

FastCompany / 360  |  8 August 2019 - 20:00 8 Aug - 20:00

De kledingindustrie produceert elk jaar meer dan 150 mrd stuks kleding voor een wereldbevolking van 7 mrd mensen. In de afgelopen 15 jaar is de kledingproductie wereldwijd verdubbeld en worden veel kleren nog maar zeven tot tien keer gedragen voordat ze worden weggegooid. Een aanslag op het milieu.

Modemerk Zara, met een jaarlijkse omzet van circa $20 mrd, beheerst de kunst van de ‘snelle mode’ tot in de puntjes. Driehonderd ontwerpers leveren elk jaar 12.000 nieuwe ontwerpen en voor de meeste kledingstukken kost het maar zes weken om van een schets naar een product in de winkel te gaan. Zara’s moederbedrijf Inditex wil milieuvriendelijker gaan opereren en heeft een nieuw duurzaamheidsplan aangekondigd. Zo belooft het bedrijf dat in 2025 al het katoen, linnen en polyester, biologisch, duurzaam of gerecycled zal zijn. Wegwerpplastic gaat in de ban en 80% van het energieverbruik in winkels, logistieke centra en kantoren moet dan duurzaam zijn.

(FastCompany, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie