Futuristische woestijnplannen

The Wall Street Journal / 360  | 14 August 2019 - 20:0014 Aug - 20:00

De Wall Street Journal heeft de hand weten te leggen op de plannen die kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS) koestert voor de aanleg van een futuristische megastad in Saoedi-Arabië. Het Neom-project (een samentrekking van het Griekse ‘neos’ voor ‘nieuw’ en het Arabische ‘mustaqbal’ voor ‘toekomst’) moet de Saoedische afhankelijkheid van olie verminderen en gaat een slordige $500 mrd kosten.

Voor dat geld moet er een stad ontstaan die twee derde van de oppervlakte van Nederland beslaat en waarin vooralsnog niets te dol is. De rapporten spreken van kunstmatige wolken die regen in de woestijn veroorzaken, van robotmeisjes voor huishoudelijk werk en van stranden met glow-in-the-dark zand. Lessen zullen worden gegeven door holografische leraren, een gigantische kunstmatige maan verlicht elke avond de stad en vliegende taxi’s moeten voor transport zorgen. Uiteraard ontbreekt een state-of-the-art beveiligings- en bewakingssysteem niet, bestaande uit drones, beveiligingscamera’s en gezichtsherkenningstechnologie waarmee elke burger constant kan worden gevolgd.

(The Wall Street Journal, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie