Afvalvrij restaurant

FastCompany / 360  | 16 August 2019 - 20:0016 Aug - 20:00

In de wereldwijd groeiende trend om voedselverspilling tegen te gaan, gaat het nieuwe restaurant Nolla (‘Nul’) in Helsinki tot het uiterste: het probeert nul afval te produceren. In de keuken van het restaurant staat zelfs geen prullenbak.

De drie oprichters hebben eerder in verschillende restaurants gewerkt en zeggen gefrustreerd te zijn over de hoeveelheid afval die dagelijks wordt geproduceerd.
Alle ingrediënten, behalve olijfolie en wijn, zijn lokaal geproduceerd en in overleg met leveranciers worden duurzame, herbruikbare verpakkingen ontwikkeld. Zo worden leveranties van boeren in herbruikbare kratten aangeleverd. Het restaurant serveert vastgestelde menu’s zodat efficiënt kan worden ingekocht en speciale software houdt bij welk voedsel wordt verspild, zodat toekomstige menu’s beter kunnen worden gepland. De kleine hoeveelheid voedsel die ‘s avonds overblijft en die op geen enkele andere manier kan worden hergebruikt wordt gecomposteerd en de compost gaat naar boeren of wordt aan klanten mee gegeven voor de eigen tuin.

(FastCompany, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto: Nikola Tomevski / courtesy Nolla