Singapore heeft wind tegen

Channel News Asia / 360  | 22 August 2019 - 20:0022 Aug - 20:00

Singapore kampt met ‘sterke tegenwind’, zei minister van handel en industrie Chan Chun Sing, nadat zijn ministerie de verwachte groei voor dit jaar heeft moeten verlagen naar 0 tot 1%.

Dat is aanzienlijk lager dan de 1,5% tot 2,5% groei die het handelsministerie in mei nog zei te verwachten. Singapore heeft nu voor het tweede kwartaal op rij de groeischattingen moeten verlagen en voor het eerst in tien jaar groeit de Singaporese economie zo langzaam in het tweede kwartaal.

De stadsstaat heeft last van de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS en merkt ook de gevolgen van de wereldwijde neergang in de elektronica-industrie, die naar verwachting de rest van het jaar zal aanhouden. De productie van elektronica, transportsystemen en fijnmechanica is in het tweede kwartaal teruggelopen vergeleken met de drie maanden ervoor, en hetzelfde geldt voor de dienstensector. De bouwsector verbeterde iets en noteerde een groei van 2,9%.

(ChannelNews Asia, Singapore)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie