Parijs moet aan de fiets

CityLab / 360  | 29 August 2019 - 20:0029 Aug - 20:00

Franse voorstanders van de fiets hebben een netwerk van fietspaden voorgesteld dat de buitenwijken van Parijs en het stadscentrum met elkaar moet gaan verbinden. Ze vergelijken hun plannen met de RER, het regionale metrosysteem dat sinds 1969 is uitgerold en dat de binnenstad van Parijs met de banlieues verbindt.

Voor de heuse fietsrevolutie die de voorstanders met hun langeafstandsplan voor ogen staat, zijn de eerste stappen al gezet. Als gastheer van tal van evenementen in het kader van de Olympische Zomerspelen 2024 die in Parijs worden gehouden, is het voorstedelijke departement Seine-Saint-Denis voornemens €150 mln te steken in de aanleg van gescheiden fietspaden in de komende vijf jaar. Alleen al dit project zou meer dan 250 kilometer aan nieuwe fietspaden opleveren. Het project moet niet alleen het gebruik van de fiets promoten, maar bovendien helpen om het belabberde imago van het departement met lage inkomens en hoge criminaliteit te verbeteren.

(CityLab, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie