Amazon test bezorgrobots

The Verge / 360  |  5 September 2019 - 20:00 5 Sep - 20:00

Het Amerikaanse bedrijf Amazon was al enkele maanden op kleine schaal bezig met het testen van bezorg-robots, Scouts genaamd, en het bedrijf gaat de proef nu uitbreiden in de Californische stad Irvine.

Aanvankelijk zal elke Scout nog worden vergezeld van een Amazon-medewerker die in de gaten moet houden of het proces goed verloopt, maar de robots zullen autonoom navigeren en pakketjes bezorgen. Afhankelijk van wat logistiek het meest logisch is bij een bestelling zal de bezorging in Irvine op de klassieke manier of met een robot worden afgehandeld.

De Scouts werden eerst getraind in digitale simulaties van steden op basis van kaarten waarin 3D-gegevens van landschappen en obstakels zijn verwerkt en vervolgens in daadwerkelijke stedelijke omstandigheden. De Scouts zijn overigens niet de enige robots waarmee Amazon geautomatiseerde leveringen test. Het bedrijf is ook begonnen met het testen van drones die via de lucht pakketjes moeten gaan afleveren.

(The Verge, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie