Waarschuwing voor Big Tech

Vox / 360  |  9 October 2019 - 20:00 9 Oct - 20:00

Amerikaanse Big Tech bedrijven als Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, moeten op hun tellen gaan passen. Volgens een recente enquête van denktank Data for Progress, juicht twee derde van de Amerikanen het opknippen van grote technologiebedrijven toe, bijvoorbeeld door recente fusies ongedaan te maken, zoals de overname van Instagram door Facebook.

Respondenten zijn van mening dat dat meer concurrentie zal opleveren, ten voordele van gebruikers.

Bijna zeven van de tien Amerikanen vinden het een goed idee om die Big Tech bedrijven uit elkaar te halen die de rangschikking van de inhoud die ze tonen, afhankelijk maken van de overweging of het bedrijf er geld aan verdient of niet.

De uitkomsten van het onderzoek verschillen amper tussen leeftijdsgroepen en opleidingsniveau’s en ook niet tussen links en rechts, waarbij wordt aangetekend dat bij de uitersten van zowel links als rechts meer enthousiasme voor opsplitsing leeft.

(Vox, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» *Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng*.

Plaats een reactie

Foto – Sara Kurfeß / Unsplash