Politie-Tesla met lege batterij

East Bay Times / 360  | 11 October 2019 - 20:0011 Oct - 20:00

De politie van het Californische Fremont haalde eerder dit jaar het nieuws toen ze bekend maakte Tesla’s in gebruik te nemen, als eerste in de VS. Geen gek idee, want in Fremont staat een belangrijke fabriek van Tesla. Het bureau moet nog wel even wennen aan het gebruik van elektrische auto’s, zo bleek vorige week.

Tijdens een achtervolging, waarbij snelheden van bijna 200 kilometer per uur werden gehaald, liet de agent die de Tesla bestuurde zijn bureau weten dat hij weldra de achtervolging zou moeten staken, want de batterij van zijn auto was bijna leeg. ‘Ik heb nog maar zes kilometer aan batterij op de Tesla en die ben ik binnen enkele seconden kwijt’, aldus agent van dienst Jesse Hartman. De auto bleek nog niet volledig geladen te zijn toen de achtervolging begon, vandaar.

De auto die werd achtervolgd werd later in een paar struiken gevonden, de bestuurder is spoorloos.

(East Bay Times, Californië)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» *Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng*.

Plaats een reactie

Foto – Fremont Police Department