Financieel schandaal in het Vaticaan

L'Espresso / 360  | 13 October 2019 - 20:0013 Oct - 20:00

Het Vaticaan gaat opnieuw gebukt onder een enorm financieel schandaal. Na klachten van de Vaticaanse Bank IOR en de Vaticaanse auditor, die als anti-corruptieautoriteit functioneert, loopt er nu een omvangrijk onderzoek naar malversaties die in de miljoenen zouden lopen.

Hoge functionarissen, waaronder mogelijk bisschoppen en kardinalen, zijn op non-actief gesteld en er is beslag gelegd op documenten en computers van het Vaticaanse secretariaat onder leiding van kardinaal Pietro Parolin, en van de AIF, een onafhankelijk orgaan dat juist was opgericht om witwaspraktijken te voorkomen.
Paus Franciscus, die al maanden geleden werd gewaarschuwd voor het grootschalige financiële gesjoemel, heeft gezegd dat niemand zal worden gespaard.

(L’Espresso, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» *Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng*.

Plaats een reactie