Aantal bejaarde werknemers in de VS stijgt

NPR / 360  | 15 October 2019 - 20:0015 Oct - 20:00

In een gymzaal in Californië volgt een groep bejaarden strekkend en buigend de galmende instructies op van Bob Orozco. Op zichzelf niet zo uitzonderlijk, ware het niet dat Orozco al 89 is. Zijn geval lijkt uitzonderlijk, maar Amerikaanse statistieken tonen aan dat er in de nabije toekomst steeds meer mensen zullen zijn zoals hij.

Ongeveer 1 op de 4 Amerikanen van 65 jaar en ouder heeft een baan en maakt daarmee deel uit van de snelst groeiende groep werknemers in het land.

Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de oudere Amerikanen hun pensioenspaargeld aanwendt om hun volwassen kinderen te helpen. Anderen konden te weinig spaargeld opbouwen. Gemiddeld hebben babyboomers iets meer dan $150.000 aan spaargeld voor een pensioen van mogelijk 30 jaar. Ongeveer de helft van de werkgevers in de particuliere sector biedt al helemaal geen pensioen, met als gevolg dat ongeveer een kwart van de gepensioneerden is aangewezen op sociale voorzieningen voor 90% of meer van hun inkomen.

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie