De Wasserette van het Jaar

Spoon & Tamago / 360  | 16 October 2019 - 20:0016 Oct - 20:00

Voor sommige Japanners is oktober een maand die de harten sneller doet kloppen, omdat dan de prijs voor de Wasserette van het Jaar wordt uitgereikt. De prijs wordt gepresenteerd op een industriebeurs in Tokio, de International Coin-Operated Laundry EXPO genaamd, die dit jaar voor de vierde keer werd gehouden.

Uitmuntende wasserettes worden gehonoreerd in drie categorieën: er is een hoofdprijs, een prijs voor het beste ontwerp en een prijs voor de beste gebruikerservaring.

Dit jaar ging de prestigieuze hoofdprijs naar ‘concept wasserette’ Hull, gevestigd in de provincie Hyogo. Het concept behelst de combinatie van wasserette en kapsalon, zodat je je een fris kapsel kunt laten aanmeten terwijl de was draait. De ‘warme en gastvrije ruimte’ van architect Kengo Yagi en artdirector Azusa Kawaji maakte indruk op de jury. De prijs voor het beste ontwerp ging naar wasseretteketen Eco Laundry voor een vestiging waarin veel lokaal cederhout is gebruikt.

(Spoon & Tamago, Tokio)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto – Victor Kim / Pixabay