En weer zucht Rome onder een afvalcrisis

The Local / 360  | 18 October 2019 - 20:0018 Oct - 20:00

Wijzend op grote risico’s voor de volksgezondheid hebben Italiaanse gezondheidsautoriteiten alarm geslagen vanwege de zoveelste afvalcrisis in Rome. Vorige week stapte het bestuur op van een afvalinzamelingsbedrijf dat al jaren wordt achtervolgd door wanbeleid en corruptieschandalen.

Daarmee verandert het bestuur van het bedrijf voor de zesde keer in drie jaar. In februari ontsloeg burgemeester Virginia Raggi onder grote druk het vorige bestuur, na aanhoudende problemen die resulteerden in overvolle vuilnisbakken waardoor meeuwen, ratten en zelfs wilde zwijnen werden aangetrokken.

In sommige wijken is al drie maanden geen vuil meer opgehaald en bedrijven voor bestrijding van ongedierte draaien dan ook overuren. Een woningmaatschappij meldde tussen mei en september 12.000 aanvragen voor ongediertebestrijding, drie keer meer dan normaal tijdens de zomerperiode. In Rome is nu nog slechts één afvalverwerkingsfabriek in bedrijf en de vraag is hoe lang dat nog zal duren. Van oudsher controleren misdaadfamilies in Italië grote delen van het afvalbeheer.

(The Local, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie