Prijzige Italiaanse lunch

The Local / 360  | 25 October 2019 - 20:0025 Oct - 20:00

Kennith Ng uit Hongkong heeft een klacht ingediend bij de politie van Rome en bij de Guardia di Finanza nadat hij en zijn vrouw eind augustus meer dan €600 moesten betalen voor een bord pasta, een geroosterde vis en een fles water.

De rekening bedroeg €468,60, vermeerderd met een verplichte ‘fooi’ van €137. Het echtpaar protesteerde, maar betaalde uiteindelijk nadat het personeel van het restaurant hen begon te bedreigen. De culinaire oplichting voltrok zich in Antico Caffè di Marte, gelegen bij Castel Sant’Angelo en het Vaticaan, hetzelfde Romeins restaurant dat onlangs twee Japanse toeristen meer dan €400 aftroggelde voor twee borden met vis, een bord spaghetti en water.

Vergelijkbare incidenten op toeristenplekken in Italië betreffen een eenvoudige maaltijd van €1100 voor vier in een restaurant in Venetië, een ijsje van €25 in Florence, en een rekening van €42 voor drie ijsjes en een flesje water bij de Trevifontein in Rome.

(The Local, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto – Waldo Miguez / Pixabay