Seven-Eleven Japan slankt af

The Japan Times / 360  | 27 October 2019 - 20:0027 Oct - 20:00

Seven-Eleven Japan, een keten van buurtwinkels, zag het aantal vestigingen in Japan in september dalen tot 20.993. Vierentwintig winkels sloten hun deuren en het bedrijf noteert voor het eerst in vijf jaar een teruggang.

De cijfers werden bekend gemaakt nadat moedermaatschappij Seven & I Holdings Co. aankondigde 1000 onrendabele verkooppunten te sluiten, 3000 banen te schrappen en de openingstijden te beperken. Het bedrijf ziet zich genoodzaakt tot structurele hervormingen vanwege vertragende groei in een verzadigde markt. Franchisenemers worstelen daarnaast met de verplichte openingstijden van 24 uur per etmaal wegens een tekort aan arbeidskrachten. Ook concurrenten Ministop en FamilyMart experimenteren inmiddels met beperktere openingstijden.

(The Japan Times, Tokio)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie