Viva Las Vegan!

Die Tageszeitung / 360  | 15 November 2019 - 14:0015 Nov - 14:00

Columnist Ariane Sommer van Die Tageszeitung signaleert een wereldwijde opkomst van veganistisch voedsel. Zo lijkt Las Vegas hard op weg Las Vegan te worden.

Je kon er al volledig vegetarisch eten in etablissementen als Cafe No Fur of Vegan Bliss, maar sinds kort heeft de gokstad met NoButcher ook zijn eerste veganistische slager en traiteur. Het aanbod omvat onder meer een Pulled NoPork-sandwich en de kaas op de NoBurger is volledig plantaardig.

De Australische vleeskoning Jack Corwin van fastfoodketen Hungry Jack’s investeerde 1 miljoen dollar in de ontwikkeling van veganistische hamburgers, die eind dit jaar in heel Australië worden gelanceerd. Ook Ierland, met zijn enorme vee- en zuivelindustrie een van de grootste producenten van broeikasgassen per hoofd van de bevolking, werkt aan alternatieven. Zo wil het Smart Protein Project van University College Cork veganistisch voedsel produceren uit plantaardig afval van de brood-, pasta- en bierindustrie. Zelfs in de Amerikaanse Disneyparken verschijnen nu honderden veganistische gerechten op het menu.

(Die Tageszeitung, Berlijn)

» Lees meer Wereldnieuws

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

Plaats een reactie