Oeganda vernieuwt spoorwegennet

South China Morning Post / 360  | 17 November 2019 - 20:0017 Nov - 20:00

Honderd jaar geleden legde Groot-Brittannië in Oeganda een spoorwegennet aan van 1266 kilometer voor het transport van koper en andere grondstoffen. Dat netwerk is in ernstig verval, maar om bulkgoederenvervoer te stimuleren begint Oeganda deze maand met herstelwerkzaamheden.

Ondanks vijf jaar durende onderhandelingen zal dat niet gebeuren met $2,2 mrd van China. Beijing ziet af van financiering vanwege de trage olieproductie in Oeganda, waar 12 jaar geleden oliebronnen ter grootte van 6 mrd vaten werden ontdekt en waarvan China een derde bezit.

Een spoorwegrenovatie van €241 mln begint nu met een EU-subsidie van €21,5 mln, de rest wordt gezocht bij internationale ontwikkelingsfinanciers.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © US Army Africa – originally posted to Flickr as Uganda railways assessment 2010, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12026713