Stijgende kosten gezondheidszorg

RenewEconomy / 360  | 19 November 2019 - 20:0019 Nov - 20:00

In een verontrustend rapport voorspelt de mondiaal opererende bank HSBC dat de gezondheidszorg in de snelst groeiende economieën ter wereld tegen 2050 bijna $10 bln per jaar zal kosten door een combinatie van klimaatverandering en vergrijzing.

Het rapport Toekomstige steden: opwarming van de aarde en gezondheidsrisico’s van HSBC Global Research richt zich op steden in elf G20-landen met de snelst groeiende economieën, waaronder China, Brazilië, India, Zuid-Korea en Indonesië. Vooral in die landen zullen klimaat- en demografieverandering leiden tot een vijfvoudige toename van de gezondheidskosten.

Hogere temperaturen zorgen voor uitdroging en ademhalingsproblemen en bespoedigen de toename van ziekten. Deze gezondheidseffecten door klimaatverandering zullen sterker gevoeld worden door de vergrijzende bevolking in opkomende economieën. Het aandeel van 65-plussers in de wereldbevolking zal naar verwachting tegen 2050 zijn verdubbeld en de gevolgen van klimaatverandering hebben een onevenredige impact op deze oudere, kwetsbare groep. Volgens HSBC zijn 65-plussers tegen 2050 verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle uitgaven aan gezondheidszorg.

(RenewEconomy, Australië)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © JC Gellidon / Unsplash