$ 0,03 per leesminuut

reason.com / 360  |  6 December 2019 - 20:00 6 Dec - 20:00

Gedetineerden in verschillende gevangenissen in het Amerikaanse West Virginia kunnen gratis tablets krijgen waarmee ze boeken kunnen lezen en kunnen communiceren met hun familie, maar er zit een addertje onder het gras.

Het lezen van een digitaal boek kost ze namelijk veel meer dan wanneer ze een pocketboek zouden aanschaffen. Op basis van een contract dat WVDCR, de gevangenisorganisatie van West Virginia, eerder dit jaar afsloot met Global Tel Link dat de gratis tablets levert, moeten gedetineerden $ 0,03 per gelezen minuut betalen voor het lezen van boeken die zijn opgenomen in Project Gutenberg, de gratis toegankelijke online wereldbibliotheek met meer dan 60.000 titels.

Volgens WVDCR bieden de tablets toegang tot educatief materiaal, prikkels voor goed gedrag en een gemakkelijke manier om in contact te blijven met dierbaren. Maar het Appalachian Prison Book Project, een non-profitorganisatie die gratis boeken en educatie biedt aan gevangenen, vindt de betaalplicht een vorm van uitbuiting.

(reason.com, Verenigde Staten)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Tom Blackout on Unsplash