Recordverkoop op Cybermonday

CNN / 360  | 10 December 2019 - 20:0010 Dec - 20:00

Behalve de inmiddels wereldwijd ingevoerde koopvrijdag Black Friday, bedachten Amerikaanse marketeers nog een dag waarop het consumentisme op grote schaal gevierd kan worden: Cybermonday, de maandag volgend op Black Friday.

Geïntroduceerd in 2005 om online verkopen aan te jagen, is Cybermonday in de VS inmiddels uitgegroeid tot de grootste winkeldag van het jaar en worden de Black Friday verkopen ruimschoots overtroffen. Dit jaar steeg de omzet met 19% ten opzichte van vorig jaar naar $9,4 mrd en daarmee werd een record gevestigd voor de meeste online verkopen op een dag. Op Black Friday werd dit jaar $7,4 mrd uitgegeven en op Thanksgiving $4,2 mrd.

Marktonderzoekers schrijven de gestegen omzet in online verkopen dit jaar toe aan het slechte weer in het hele land, een korter shoppingseizoen in december en een toename van aankopen via mobiele telefoons. ‘We verwachten dat consumenten deze feestmaand $14 mrd meer zullen uitgeven via hun telefoon,’ aldus Taylor Schreiner, hoofd van Adobe Digital Insights.

(CNN, Atlanta)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie