Ikea kijkt naar Mars

FastCompany / 360  | 12 December 2019 - 20:0012 Dec - 20:00

Ikea doet al jarenlang uitgebreid onderzoek naar wat een huis tot een thuis maakt, maar de wereld raakt verzadigd met Ikea-producten en het Zweedse bedrijf richt zich inmiddels dan ook op leefomstandigheden buiten onze planeet.

Ervan uitgaande dat we in de toekomst mogelijk een groot deel van onze tijd doorbrengen in kleine leefruimtes op, of op weg naar, verre planeten zoals Mars, begon Ikea twee jaar geleden ontwerpers naar het Mars Desert Research Station (MDRS) in de woestijn van Utah te sturen, waar de omstandigheden op Mars zijn nagebootst. De ontwerpers leren ademen met zuurstoftanks en verblijven soms maanden achtereen in groepen van zes in een acht meter hoge koepel, om uit te vinden hoe het dagelijks leven op een andere planeet eruit zou kunnen zien.

De eerste ontwerpen tonen een onmiskenbare Ikea-omgeving, met slimme opslagsystemen, laboratoria om grondmonsters te bestuderen, warme verlichting en kleine kassen om voedsel te verbouwen.

(FastCompany, New York)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Tags: Zweden ikea Mars

Plaats een reactie

Foto © Oskar Falck/courtesy Inter Ikea B.V.