Retouren na kerst worden vernietigd

CBC / 360  | 24 December 2019 - 20:0024 Dec - 20:00

Na de kerstdagen komt er wereldwijd een enorme stroom op gang van producten die worden geretourneerd aan webwinkels.

Adria Vasil, milieujournalist en hoofdredacteur van Corporate Knights, een actieplatform dat ijvert voor ‘Schoon Kapitalisme’, vertelde deze week aan het Canadese radiostation CBC dat veel van die retouren, ook al zijn ze in perfecte staat, direct op de vuilstort belanden. Voor veel bedrijven is het namelijk duurder om van retouren te beoordelen of ze nog in goede staat zijn en in de juiste verpakking zitten, dan om ze te vernietigen.

Vorig jaar werd Amazon in Frankrijk en Duitsland van deze praktijken beschuldigd en moest ook modehuis Burberry toegeven dat het in vijf jaar tijd voor zo’n €100 mln aan onverkochte kleding en accessoires had verbrand. Het bedrijf zegt daarmee te zijn gestopt na publieke protesten. Volgens Vasil wordt alleen al in Canada jaarlijks voor ruim €30 mrd aan goederen geretourneerd en is het aantal retouren in vijf jaar tijd met 95% gestegen.

(CBC, Toronto)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie