Geëlektrocuteerd in McDonald's

MercoPress / 360  |  4 January 2020 - 20:00 4 Jan - 20:00

Alle vestigingen van McDonald’s in Peru bleven deze week twee dagen gesloten ten teken van rouw om de dood van twee jonge werknemers. De twee tieners deden schoonmaakwerk in de keuken van een filiaal in de hoofdstad Lima en werden geëlektrocuteerd door de kapotte kabel van een drankmachine.

Na het ongeval gingen demonstranten in Lima de straat op om verbeteringen op de werkvloer te eisen en op sociale media deelden veel jongeren verhalen over de vaak gevaarlijke omstandigheden waaronder ze moeten werken.

Arcos Dorados, de werkmaatschappij van McDonald’s in Peru, betuigde in een verklaring zijn medeleven met de slachtoffers en zegde samenwerking met de autoriteiten toe om precies vast te stellen wat er is gebeurd. Mocht het bedrijf schuldig zijn aan nalatigheid, dan kan het een maximale boete van €50.000 krijgen. Martín Vizcarra, de president van Peru, heeft naar aanleiding van het ongeval gezegd actie te zullen ondernemen om arbeidsomstandigheden te verbeteren.

(MercoPress, Montevideo)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie