Dure vliegreis

South China Morning Post / 360  |  8 January 2020 - 20:00 8 Jan - 20:00

De vliegreis van het Chinese Anqing naar Kunming is voor de 28-jarige Lu Chao een prijzige aangelegenheid geworden.

Het was de eerste vlucht die hij ooit maakte en in de hoop op een veilige reis gooide hij twee muntjes naar het vliegtuig alvorens aan boord te gaan. Luchthavenpersoneel zag de muntjes onder de linker motor van het vliegtuig liggen en besloot tot een veiligheidsinspectie. Alle passagiers moesten van boord en maatschappij Lucky Air was gedwongen accommodatie en vervangende vluchten voor de passagiers te regelen. De kosten daarvoor, ruim €15.000, worden nu op Lu verhaald. De rechter was niet gevoelig voor het argument van Lu’s broer, die hem verdedigde tijdens de zaak die Lucky Air had aangespannen, dat de maatschappij passagiers had moeten waarschuwen geen muntjes naar vliegtuigen te gooien.

Incidenten met Chinese passagiers die geluksmuntjes werpen vinden vaker plaats op luchthavens. Alleen al in april vorig jaar werden drie gevallen gemeld in Hohhot, Binnen-Mongolië, in Wuhan en in Bangkok.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Lucky Air Company Ltd. – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64938827