H&M begint met kledingverhuur

EcoWatch / 360  | 15 January 2020 - 20:0015 Jan - 20:00

De heropende flagshipstore van H&M Stockholm suggereert dat de modeketen zich voorzichtig begint te richten op een duurzamer beleid. In een met planten aangeklede hoek van de winkel kan kleding uit de populaire feest- en trouwcollectie worden gehuurd in plaats van gekocht.

Eerder al begon het bedrijf met het inzamelen van gebruikte kleding, een stap die werd bekritiseerd als doorzichtige marketingtruc. Bedrijven als H&M en Zara liggen onder vuur omdat ze behoren tot de grootste producenten van broeikasgassen en vervuild afvalwater. ‘We zijn het er allemaal over eens dat fast fashion geen duurzaam bedrijfsmodel is’, aldus Pascal Brun, hoofd duurzaamheid van H&M. ‘Daarom willen we circulariteit naar een hoger niveau tillen. Daar past kledingverhuur perfect bij’.

Geconfronteerd met teruglopende verkopen en groeiende voorraden wil H&M terrein terugwinnen door het opzetten van nieuwe conceptstores. Zo biedt een onlangs geopende H&M in Berlijn yogalessen, een café en ruimte voor andere merken.

(EcoWatch.com)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Holger Ellgaard – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84787594