Chinese kantoorapps crashen door massaal thuiswerk

Kort nieuws | South China Morning Post  |  8 February 2020 - 15:00 8 Feb - 15:00

In China gingen deze week miljoenen werknemers weer aan de slag na de nieuwjaarsvakantie. Vanwege het coronavirus werken ze in 24 van de 31 Chinese provincies vanuit huis, want op last van de autoriteiten moeten bedrijven tot 10 februari gesloten blijven om verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

Die plotselinge toename van thuiswerkers heeft nogal wat consequenties. Afgelopen maandag crashten prompt allerlei populaire kantoorapps. Twee van China’s meest gebruikte kantoorapps, DingTalk en WeChat Work van respectievelijk techreuzen Alibaba en Tencent, raakten in de problemen doordat miljoenen thuiswerkers de dag wilden beginnen met virtuele ochtendvergaderingen. De massale vraag naar diensten voor videoconferenties zorgde er om negen uur ’s ochtends voor dat DingTalk begon te haperen en ook de videoconferentiefunctie van WeChat Work werd verstoord toen miljoenen tegelijkertijd de app begonnen te gebruiken. Ook gebruikers van Huawei’s WeLink en samenwerkingsplatform Lark, in China bekend als Feishu, klaagden op sociale media over crashes en traagheid.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie