Kunstenaar fopt Google Maps

Kort nieuws | ArsTechnica  | 14 February 2020 - 15:0014 Feb - 15:00

De Duitse kunstenaar Simon Weckert laat Google Maps op een simpele manier geloven dat er in bepaalde straten files staan, zodat automobilisten de suggestie krijgen een andere route te kiezen waardoor het in de betreffende straten dus heel rustig wordt.

Google Maps bepaalt verkeerscongestie door gegevens over locatie en bewegingssnelheid van telefoons in een bepaald gebied te verzamelen, ervan uitgaande dat het telefoons van automobilisten betreft. De snelheidsmeting van de telefoons is een redelijk goede benadering van de voertuigsnelheid en bepaalt of een weg groen op Google Maps wordt als het verkeer soepel lijkt te bewegen, en rood in geval van congestie.

Weckert genereert onjuiste gegevens door kalm rond te wandelen, terwijl hij een karretje trekt met daarin 99 werkende tweedehands telefoons, die hun snelheid en locatie doorgeven aan Google. Langzaam rijdend en stilstaand verkeer, ‘denkt’ Google Maps, en kleurt de betreffende straten rood, waardoor automobilisten een andere route kiezen.

(ArsTechnica, San Francisco)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie