1 miljoen dollar per uur

Kort nieuws | TheNextWeb  |  5 March 2020 - 09:00 5 Mar - 09:00

Streaming muziekdiensten waren in 2019 goed voor 80% van de winst van de gehele Amerikaanse muziekindustrie en in dat jaar verdienden Universal, Sony en Warner gezamenlijk bijna $1 mln per uur.

Vooral het sterk groeiende aantal abonnees van de muziekdiensten hield de winsten voor de Grote Drie in de muziekindustrie op peil. Volgens Music Business Worldwide verdienden de drie bedrijven respectievelijk $3,73 mrd, $2,4 mrd en $2,21 mrd. Dat is iets minder dan in 2018, maar het zijn indrukwekkende cijfers.

Spotify is goed voor 79,5% van alle inkomsten uit opgenomen muziek en daarmee de belangrijkste aanjager van de omzet van muziekmaatschappijen. Advertenties van de gratis diensten van Spotify en YouTube genereerden $908 miljoen oftewel 8% van de totale muziekinkomsten, maar betaalde abonnementen leverden vorig jaar verreweg de meeste inkomsten op. Ze bezorgden de muziekindustrie $6,8 mrd, oftewel bijna twee derde van alle inkomsten uit opgenomen muziek in de VS. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van 2018.

(TheNextWeb)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie