Amazon zoekt personeel

Kort wereldnieuws | MIT Technology Review  | 26 March 2020 - 09:0026 Mar - 09:00

Amazon wil nog eens 100.000 werknemers in de VS in dienst te nemen om het hoofd te kunnen bieden aan de ongekende toename van bestellingen sinds de uitbraak van het coronavirus.

Het bedrijf zoekt personeel voor de magazijnen en de rest van het leveringsnetwerk en het belooft om tot eind april de uurlonen te verhogen met $2 in de VS, £2 in het VK en €2 in EU-landen.

Amazon is de op een na grootste werkgever in de VS, met bijna 470.000 werknemers en verzorgt bijna 39% van alle online leveringen in de VS. Nu ook Amerika verder op slot gaat zal de leveringsvraag alleen nog maar toenemen.

Het coronavirus laat de spagaat van Amazon zien: mensen op de hoofdkantoren moeten vanuit huis werken, terwijl de koeriers geen andere keuze hebben dan zichzelf bloot te blijven stellen aan het risico op besmetting. Het bedrijf zegt dat het ‘alle aanbevolen voorzorgsmaatregelen in onze gebouwen en winkels neemt om mensen gezond te houden’.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie