Israëlische bank schikt met VS

Kort wereldnieuws | Ha'aretz  | 11 May 2020 - 09:0011 May - 09:00

Bank Hapoalim, de grootste bank van Israël, is na zeven jaar onderhandelen tot een schikking gekomen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie, waardoor er een einde komt aan een langlopend Amerikaans onderzoek naar de manier waarop de bank Amerikaanse klanten heeft geholpen belasting te ontduiken.

Hapoalim wordt ervan beschuldigd meer dan $7,6 mrd dollar naar Zwitserse en Israëlische rekeningen te hebben weggesluisd tussen 2002 en 2014. De bank erkent dat haar Zwitserse afdeling Amerikaanse klanten heeft geholpen met het opzetten van ruim 5.500 geheime rekeningen om bezittingen aan het oog van de fiscus te onttrekken. De schikking kost Hapoalim bijna $875 mln.

‘’De betaling van bijna $1 miljard weerspiegelt de omvang van de belastingontduiking door Amerikaanse klanten van de bank, de hoogte van de vergoedingen die de bank heeft geïnd om deze illegale diensten te verlenen en de ernst van het illegale gedrag’, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie in een verklaring.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie