Leegstand in New York

Kort wereldnieuws | CNBC  | 20 July 2020 - 09:0020 Jul - 09:00

Het aantal leegstaande huurappartementen in Manhattan bereikte vorige maand een recordniveau. Vanwege de coronapandemie was het voor makelaars onmogelijk om appartementen aan potentiële huurders te tonen en ondertussen vertrekken veel New Yorkers uit de stad.

Vorige maand stonden er meer dan 10.000 appartementen leeg, een stijging van meer dan 85% vergeleken met juni 2019. Daarmee is de leegstand officieel gestegen tot 3,67%, maar volgens makelaars is er in veel gebouwen sprake van een veel hoger gemiddelde. De gemiddelde huurprijzen daalden met 8% vergeleken met vorig jaar, desondanks is de gemiddelde huur van een tweekamerappartement in Manhattan met $3400 nog steeds het dubbele van het landelijk gemiddelde.

Vooral de verhuur van grotere gezinswoningen daalt, omdat gezinnen naar grotere huizen met tuinen in de buitenwijken vertrekken. Het aantal nieuwe huurcontracten voor een appartement met drie slaapkamers in Manhattan daalde in juni met 42% vergeleken met vorig jaar. Downtown Manhattan en de East Side worden het hardst getroffen, met dalingen van respectievelijk 41% en 49%.

Cnbc

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie