Bangladesh shopt via Facebook

Kort wereldnieuws | Rest of World  |  5 August 2020 - 09:00 5 Aug - 09:00

In Bangladesh vindt het overgrote deel van de onlinehandel plaats via Facebook omdat marktplaatsen als Amazon of eBay ontbreken. Inmiddels zijn er duizenden gespecialiseerde Facebookpagina’s en -groepen gericht op de meest uiteenlopende wensen, of het nu om sieraden, kleding, cosmetica, auto-onderdelen of parkieten gaat.

Het fenomeen groeide de afgelopen jaren zo sterk, dat het aantal verkopers op Facebook inmiddels dat op lokale websites zoals Evaly, Ajkerdeal of het door Alibaba verworven Daraz overstijgt. Volgens de meest recente schattingen gaat het inmiddels om meer dan 300.000 online bedrijfjes. De drempel is laag, alles wat een aspirant-ondernemer nodig heeft, is een internetverbinding en ongeveer $350 aan opstartkosten.

Door massaontslagen en grote werkloosheid, die minstens 15% van de beroepsbevolking treft, wenden vooral jongere Bengalezen zich tot Facebook. Ook vrouwen zien kansen: slechts 15% van de vrouwen in Bangladesh heeft mobiel internet, maar de helft van de verkopers via Facebook is inmiddels vrouw.

Rest of World | New York

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie