Nieuwe banen bij Tesco

Kort wereldnieuws | YahooNews  |  2 September 2020 - 09:00 2 Sep - 09:00

De Britse supermarktketen Tesco heeft ruimte voor 16.000 nieuwe permanente banen in de onlineverkoop, die sterk is gestegen door het coronavirus.

Het merendeel van de banen zal worden ingevuld door personeel dat sinds de uitbraak van het virus tijdelijk was opgeroepen. ‘Sinds het begin van de pandemie hebben deze collega’s geholpen onze online capaciteit meer dan te verdubbelen, wekelijks bijna 1,5 miljoen klanten veilig te bedienen en prioriteit te geven aan kwetsbare klanten door ervoor te zorgen dat ze het voedsel krijgen dat ze nodig hebben’, aldus Jason Tarry, CEO van Tesco in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De nieuwe vaste banen komen bovenop de circa 4.000 voltijdbanen die er tijdens de pandemie bij kwamen. Vóór de pandemie was de online verkoop goed voor ongeveer 9% van de totale omzet. Inmiddels is dat gestegen tot meer dan 16%. Tesco verwacht dat de onlineverkoop dit jaar meer dan £5,5 mrd, circa €6 mrd, zal bedragen.

YahooNews | Londen

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie