Digitaal succes

Kort wereldnieuws | El País  | 21 September 2020 - 16:0021 Sep - 16:00

De Spaanse krant El País, een van de grootste kranten in de Spaanstalige wereld, lanceerde op 1 mei een digitaal abonnement en in vier maanden tijd namen tienduizenden lezers een abonnement, waardoor de krant nu de meeste betalende abonnees van Spanje heeft.

Van de bijna 110.000 abonnees hebben er 64.200 een digitaal abonnement, 37.923 een papieren abonnement, en 7842 hebben een abonnement op Kiosko y Más, een digitale versie van de papieren krant. Ongeveer 20 procent van die abonnees komt van buiten Spanje.

‘Decennialange daling van advertentie-inkomsten, concurrentie van grote platforms in de digitale ruimte en de dreun van de coronapandemie hebben het nog noodzakelijker gemaakt een economisch model te ontwikkelen dat is gebaseerd op steun van een toegewijde gemeenschap van lezers,’ schrijft de krant in een verklaring. El País heeft ruim 400 journalisten wereldwijd in dienst en heeft bureaus in Madrid, Barcelona, Mexico Stad en São Paulo.

El País | Madrid

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie