Italianen bleven in eigen land

Kort wereldnieuws | Agenzia Nova  | 27 September 2020 - 13:0027 Sep - 13:00

Deze zomer zijn 34 miljoen Italianen op vakantie gegaan, zo blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Coldiretti/Ixè publiceerde na het laatste weekend van het vakantieseizoen.

Deze daling van13% ten opzichte van 2019 is toe te schrijven aan de coronapandemie, aldus het bureau. Van de Italiaanse vakantiegangers gaf 93% de voorkeur aan het eigen land als bestemming. Een op de vier bleef dicht bij huis, binnen de eigen regio. De vakantieduur was iets korter dan in voorgaande jaren en daalde gemiddeld tot onder de tien dagen. Het strand bleef de favoriete bestemming, maar het lokale toerisme maakte een aanzienlijke groei door met de herontdekking van kleine dorpen en minder bekende bestemmingen op het Italiaanse platteland.

De gebruikelijke toestroom van zo’n 16 miljoen buitenlandse toeristen in juli, augustus en september viel dit jaar door corona bijna geheel stil en de afwezigheid van internationale vakantiegangers heeft de toerismesector naar schatting zo’n €12 mrd gekost. Vooral de populaire kunststeden werden getroffen.

Agenzia Nova | Rome

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie