Uitbuiting op luxejachtwerven

Kort wereldnieuws | Secolo XIX  | 19 November 2020 - 13:0019 Nov - 13:00

De Italiaanse Guardia di Finanza heeft acht mensen gearresteerd die ervan worden beschuldigd deel uit te maken van een criminele organisatie die arbeidskrachten uitbuit.

De arrestanten runnen een schildersbedrijf met ongeveer 150 voornamelijk Bengaalse werknemers, dat actief is op de belangrijkste werven voor luxe jachten in La Spezia.
Werknemers werden gedwongen slopende diensten te draaien, stonden voortdurend onder toezicht en werden vaak bedreigd of geslagen. Voor een loon van €4 à €5 per uur werden ze ingezet voor werkzaamheden als het lassen en schilderen van superjachten.

Aan vakantie werd niet gedaan, overuren werden niet betaald en in geval van ziekte, ook als het ging om besmetting met corona, werd niets uitgekeerd. Om administratief de schijn van legaliteit te wekken, werden regelmatig min of meer correcte salarissen overgemaakt, waarna de arbeiders vervolgens werden gedwongen het geld weer op te nemen en het in contanten aan de bazen terug te bezorgen.

Secolo XIX | Genua

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie