Waarom zijn Amerikaanse kinderen zo verwend?

The New Yorker  |  5 July 2012 - 13:23 5 Jul - 13:23

Amerikaanse kinderen worden zo aanbeden door hun ouders dat ze zich zelfs als twintigers, met een academische graad op zak, nog als pubers gedragen.

Amerikaanse kinderen zijn goed in jengelen, drammen en hun zin doordrijven. Ze behandelen hun ouders vaak als hun persoonlijke bedienden. Dat schrijft The New Yorker.

Aanbeden
Amerikaanse kinderen zijn de meest aanbeden kinderen ter wereld, vindt The New Yorker. Ze krijgen niet alleen onvoorstelbare hoeveelheden spullen (iPods, iPads, iPhones, Playstations, skates, ski’s enz.), ze krijgen ook autoriteit. Ouders vinden het ontzettend belangrijk wat hun kinderen vinden en wringen zich voortdurend in allerlei bochten om aan de wensen en eisen van hun kroost te voldoen. Een gefrustreerd kind is een getraumatiseerd kind, lijken veel Amerikaanse ouders te denken.

Adultescents
Dat verwennen gaat door tot de kinderen ver in de twintig zijn, of soms zelfs nog ouder. In de Verenigde Staten is het heel normaal geworden dat volwassen kinderen na hun afstuderen of na een scheiding weer bij hun ouders gaan wonen. Adultescents worden deze volwassen kinderen die zich als teenagers gedragen genoemd. Het woord is een samentrekking van adult (volwassene) en adolescent.

Je kunt de economie de schuld geven, maar ook de opvoedstijl is verantwoordelijk voor het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van veel twintigers. Dat schrijft Sally Koslow in haar nieuwe boek Slouching Toward Adulthood: Observations from the Not-So-Empty Nest dat in The New Yorker wordt besproken.

Sneeuwploegen
In het artikel worden ook enkele andere nieuwe opvoedboeken besproken zoals A Nation of Wimps: The High Cost of Invasive Parenting van Hara Estroff Marano. En er komen interessante termen voorbij die de opvoedstijl van veel rijke, hoogopgeleide Amerikanen beschrijven. Helicopter parenting (alles regelen voor je kind vanuit een alwetend perspectief) is tegenwoordig een bescheiden opvoedstijl. Nieuw zijn de jet-powered turbo attack_-ouders en de _snowplow parents. Voor deze ouders moet alles en iedereen aan de kant die het geluk en de toekomstige welvaart van hun kinderen in de weg staat.

Nee
Nee zeggen en tegen je kinderen ingaan, is juist heel gezond, zeggen opvoeddeskundigen op de Aspen Ideas conferentie. Het is goed als kinderen weerstand voelen en hun ouders af en toe haten. Dat levert geen jeugdtrauma’s op, maar volwassenen die grenzen kennen.

Lees ook:
Ontmoet de wolvenvader (360)

(Foto van Chelsea Oake)

Plaats een reactie