Herman Brusselmans: 'Kinderen zijn egoïstische eikels'

De Standaard  | 23 July 2012 - 06:1023 Jul - 06:10

De Vlaamse schrijver was ‘stekezot’ van Tania, maar zij verliet hem.

De Vlaamse auteur Herman Brusselmans schreef een boek over een relatie die misloopt. Watervrees tijdens een verdrinking gaat over de relatie met Tania. Een pijnlijk boek om te schrijven voor Brusselmans en voor Tania om te lezen, zegt de schrijver in de Belgische krant De Standaard.

Relatietherapeute Rika Ponnet las Brusselmans’ boek en is van mening dat ouders bij elkaar moeten blijven voor de kinderen (Die Brusselmans overigens niet heeft). Maar zij begrijpt heel goed waarom Tania bij Brusselmans weg wilde, vertelt ze in De Standaard in een dubbelinterview met de schrijver en de relatietherapeute (die bekent ook niet altijd even dol op kinderen geweest te zijn).

Brusselmans: “Ze wil haar eigen leven, ze wil zelf de teugels in handen nemen, omdat ze vond dat ik te dominant was. Wat ik niet begrijp.”

Ponnet: “Voor mannen brengt een huwelijk nog altijd meer lusten dan lasten met zich mee. Vrouwen hebben vaker het gevoel dat ze de tweede viool spelen.”

Brusselmans: “Dat gevoel had Tania dus ook. (…) Ik ben altijd stekezot geweest van Tania. Ik vond dat we niet vaak genoeg samen konden zijn. Als ze twee minuten op het toilet zat, begon ik soms al te roepen om te vragen waar ze was.”

(Foto van Sebastiaan ter Burg)

Plaats een reactie