Indiase overheid vraagt Google en Facebook om censuur

Times of India  |  7 December 2011 - 08:00 7 Dec - 08:00

Grote internetbedrijven weigeren te praten over Indiaas censuurverzoek.

De regering van India wil dat Google, Twitter, Facebook, Yahoo en Microsoft preventieve censuur gaan uitoefenen. Enkele hoge funtionarissen van Facebook, Google, Yahoo en Microsoft zijn op bezoek geweest bij Kapil Sibal, de Indiase minister van Telecommunicatie. Volgens The Times of India heeft Sibal de medewerkers van ‘s werelds grootste internetbedrijven verzocht om satirische pagina’s en andere kritische berichten over politici al voor publicatie te blokkeren. Vooral een Facebook-pagina met kritiek op Sonia Ghandi, de president van de Congrespartij, schijnt de overheid een doorn in het oog te zijn.

Opmerkelijk is dat de medewerkers van de internetbedrijven geen commentaar willen geven op hun bezoek “omdat ze niet met de pers mogen praten”. Dat schrijft The New York Times.

India kende tot nu toe weinig beperkingen op internet. De overheid wordt nu nerveus door de mogelijkheden tot vrije expressie, die de sociale media bieden, aldus The Times of India. Op Facebook, Twitter en weblogs wordt woedend gereageerd op de censuurwens van de Indiase regering.

(Foto van One Laptop per Child)

Plaats een reactie