Als je ziek wordt van computergames

The Guardian  |  2 January 2012 - 11:44 2 Jan - 11:44

Games worden een steeds serieuzer deel van ons leven, maar sommige mensen worden kotsmisselijk als ze een computerspel spelen.

De wereld is aan het gamificeren. Steeds meer serieuze zaken zoals onderwijs, bedrijfstrainingen en onderzoek wordt in de vorm van een computergame verpakt. De Groene Amsterdammer sprak onlangs van de “funnification van het leren”.

Er wordt zelfs een helend effect aan games toegeschreven, schrijft Fast Moving Targets. Soldaten met post traumatisch stress syndroom (PTSS) genezen sneller als ze hun ervaringen in een virtuele omgeving naspelen en herbeleven. Kinderen met kanker zouden baat hebben bij het spel Re-Mission, waarbij ze in 20 levels kankercellen bestrijden.

Voor sommige mensen is gamen echter niet weggelegd. Zij worden lichamelijk ziek als ze een computergame spelen. In The Guardian vertelt popjournalist Andrew Emery hoe het is om aan gameziekte, ook wel simulation sickness genoemd, te lijden. Na een half uur gamen rent hij naar de badkamer om over te geven. Emery heeft geëxperimenteerd met verschillende soorten medicijnen, van pillen tegen wagenziekte tot homeopathische middeltjes, maar gameziek is hij nog steeds.

Plaats een reactie