De Republikeinse obsessie met seks

Salon  | 10 January 2012 - 15:5910 Jan - 15:59

Amerikanen worden minder preuts, terwijl conservatieve presidentskandidaten bezig zijn met een seksuele contrarevolutie.

De Republikeinse presidentskandidaten zijn opvallend preuts, zegt Salon. De mannen die graag president willen worden, lijken geobsedeerd door seks. Dat leidde tot een pijnlijk televisiedebat op ABC News, stelt de Washington Post vast. Het debat leek op seksuele voorlichting door je ouders, maar dan in zesvoud en in het openbaar.

Volgens Salon spoort het seksuele conservatisme van Rick Santorum, die tegen anticonceptie is en homoseksualiteit op één lijn stelt met bestialiteit, niet met de denkbeelden van de gemiddelde Amerikaan. Die is namelijk niet meer zo preuts, zo blijkt uit onderzoek.

De meeste Amerikanen zijn voor anticonceptie en het recht op abortus. Ook het homohuwelijk is voor veel mensen geen taboe meer.

Moet de aandacht voor een strenge seksuele moraal soms verdoezelen dat ook de Republikeinen geen oplossing hebben voor de economische crisis, vraagt Salon zich af.

(Foto van Darwin Bell)

Plaats een reactie