Begrijp Mitt Romney’s Mormonisme beter

Atlanta Journal Constitution  | 13 January 2012 - 11:4313 Jan - 11:43

Volgens de Mormonen zijn de Verenigde Staten klaar voor een Mormoonse president.

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten beginnen op stoom te raken. Het wordt steeds waarschijnlijker dat Mitt Romney de Republikeinse tegenkandidaat voor Obama wordt.

Opmerkelijk is dat Romney het Mormoonse geloof aanhangt. Het Mormonisme wordt namelijk verafschuwd door veel Amerikaanse conservatieve christenen, de natuurlijke achterban van de Republikeinen. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is onder meer omstreden vanwege de polygame huwelijken en de discriminatie van vrouwen binnen de geloofsgemeenschap.

Mormonen voelen zich dan ook erg gediscrimineerd, zo blijkt uit onderzoek van PewResearchCenter, een Amerikaanse organisatie die wetenschappelijke bevolkingsonderzoeken doet. Toch zegt 56 procent van de Mormomen dat de Verenigde Staten klaar is voor een Mormoonse president. 74 procent van de Amerikaanse Mormonen is aanhanger van de Republikeinen.

Pew publiceerde enkele dagen geleden een onderzoek naar de acceptatie van Mormonen in de Verenigde Staten. De onderzoeksresultaten zijn samen gevat in een infographic die interessante informatie biedt om de presidentsverkiezingen van dit jaar beter te begrijpen.

Bron: hetkanWel

(Foto van More Good Foundation)

Plaats een reactie