Speurneuzen onderzoeken Indiase schoonmoeders

Le Monde/Worldcrunch  | 24 February 2012 - 15:3724 Feb - 15:37

Huwelijksdetectives doen goede zaken in India naarmate meer mensen een potentiële huwelijkskandidaat vinden via internet

Internet is een handig hulpmiddel bij het arrangeren van huwelijken. Via datingsites is het gemakkelijk om een geschikte kandidaat te vinden. Maar met wie je te maken hebt, is minder duidelijk dan wanneer je een man of vrouw voor je kind zoekt in je eigen kennissenkring.

Huwelijksdetectives doen goede zaken in India, schrijft Le Monde. Naarmate meer mensen een potentiële huwelijkskandidaat vinden via internet (datingsite Shaadi.com heeft naar eigen zeggen 20 miljoen leden) moeten er meer (schoon)families nagetrokken worden.

Privédetectives vragen ongeveer 400 euro voor een familieonderzoek. Dat kan een nuttige investering zijn want het aantal gelukszoekers onder de online daters is hoog. Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat trouwlustige mannen op de bruidsschat uit zijn en niet op een gezin. Met name in de grote Indiase steden neemt het aantal echtscheidingen snel toe.

In Le Monde vertelt privédetective Ajit Singh hoe hij te werk gaat bij het verrichten van familieonderzoeken. Zijn personeel gaat undercover en stelt vragen aan onder meer collega’s en bedienden.

(Foto van Pashmina L.)

Plaats een reactie