De Turken komen eraan

Presseurop/Die Presse  |  2 March 2012 - 11:32 2 Mar - 11:32

Inan Türkmen dient Sarrazin van repliek. Oostenrijks-Turkse schrijver (25) is woedend vanwege het integratiedebat in Duitsland.

Na bijna anderhalf jaar verschijnt in Oostenrijk het antwoord op het provocerende essay van de Duitse econoom Thilo Sarrazin, die het mislukken van de integratie van met name Turken, in Duitsland aan de kaak stelde.

Het boek Wir kommen (“We komen eraan”) van de 25-jarige, Oostenrijks-Turkse Inan Türkmen, beschrijft volgens Die Presse “de opstand van woedende Turken”. Op een bewust provocerende toon geeft de auteur Sarrazin weerwoord en bestrijdt hij het beeld van Turken als bewijs van mislukking van de Oostenrijkse integratie. Daarmee beschrijft hij aan de hand van vijf stellingen ook de toenemende invloed van Turkije binnen Europa, zo valt te lezen in Die Presse:

“de Turken zijn met meer, ze zijn jonger, ambitieuzer, hun economie groeit sneller en ze zijn sterker. […] In zijn boek schetst Türkmen het portret van een Turkije in volle bloei, waarvan Europa nog wat kan leren. Hij stelt dat het aantal vrouwelijke managers in Turkije zes keer hoger is dan het Europese gemiddelde, dat de Turkse welvaart verder is toegenomen dan waar ook in Europa en dat de Turken het hier niet bij willen laten.”

Bron: Presseurop/Die Presse

(Turks voetbalfeestje in Wenen. Foto van kosare)

Plaats een reactie